„Големите надежди на …” абитуриентите от ПГСС

Posted in Новини

С тържествена церемония и шоу спектакъл „Големите надежди на …” Професионалната гимназия по селско стопанство в с. Ситово изпрати своите абитуриенти на 16 май.

Тържеството започна в двора на училището, което едва побра гостите от близо и далеч – учениците от основното училище, родители и приятели на завършващите, дошли да споделят голямото събитие. Начало на празника даде традиционният ритуал на приемственост между завършващите и 11 клас.

„Пътуване към моята професия” за нови гимназисти

Posted in Новини

Десетки осмокласници и техните учители се включиха в празника „Пътуване към моята професия”, организиран от Професионалната гимназия по селско стопанство в с. Ситово на 15 май. Сред официалните гости бяха кметът на Община Ситово инж.Николай Неделчев, началникът на РИО-Силистра Габриела Миткова, експертът Марин Ботев, партньори от бизнеса и много приятели на училището. 

В двора на общежитието бъдещите гимназисти бяха посрещнати от своите домакини. Там ги очакваха щандове, представящи трите специалности, изучавани в гимназията, забавни състезания и вкусни изненади.

Почетохме героите от войните

Posted in Новини

С цветя и минута мълчание учениците от ПГСС почетоха паметта на загиналите във Втората световна война герои от община Ситово. Те се включиха в площадното тържество по случай 9 май – Ден на победата и Ден на Европа, организирано от Общината и читалище „Христо Смирненски-1940”.

Пет поколения наследници на ситовци, загинали за свободата на Родината през Балканската (1912 г.), Първата (1916 г.) и Втората (1945 г.) световни войни, събра паметникът на героите в центъра на селото.

Местната власт, деца, ученици, учители, граждани почетоха героите с минута мълчание, слова, стихове и венци. Признание бе отдадено и на живите ветерани от 31-ви Силистренски пехотен полк – Железния.

Елвира Димитрова - директор за 1 ден

Posted in Новини

 Елвира Димитрова от 12 „а” стана директор за един ден в Професионалната гимназия по селско стопанство в с. Ситово в Деня на ученическото самоуправление днес.

Работата започна със 17 назначения. Ученическото ръководство определи отговорници за учебните работилници, класни ръководители, преподаватели по специални и общообразователни предмети, както и помощен персонал – охрана, възпитатели и отговорници по чистотата в училището и общежитието. Изборът „застигна” най-активните и изявени през годината гимназисти от 9, 10, 11 и 12 клас.

Последни новини

Prev Next
obyavyava

ПГСС ОБЯВАВА ПРИЕМ: СЛЕД ЗАВЪРШЕН СЕДМИ КЛАС     

 

                                                   СЛЕД ЗАВЪРШЕН ОСМИ КЛАС  

vestnik-2017-g

kurs-za-rastitelna-zashtita