На ход са матурите

Posted in Новини

На 21. и 23. май ще се проведат държавните зрелостни изпити (ДЗИ) за дванадесетокласниците. Четиридесет и един зрелостници от Професионалната гимназия по селско стопанство - с. Ситово са допуснати до матури. 39 ще се явят на изпит по БЕЛ, а 38 - на втори задължителен изпит по избран от тях предмет. Създадена е организация за спокойното протичане на изпитите, уверяват от ръководството.

„Големите надежди на …” абитуриентите от ПГСС

Posted in Новини

С тържествена церемония и шоу спектакъл „Големите надежди на …” Професионалната гимназия по селско стопанство в с. Ситово изпрати своите абитуриенти на 16 май.

Тържеството започна в двора на училището, което едва побра гостите от близо и далеч – учениците от основното училище, родители и приятели на завършващите, дошли да споделят голямото събитие. Начало на празника даде традиционният ритуал на приемственост между завършващите и 11 клас.

„Пътуване към моята професия” за нови гимназисти

Posted in Новини

Десетки осмокласници и техните учители се включиха в празника „Пътуване към моята професия”, организиран от Професионалната гимназия по селско стопанство в с. Ситово на 15 май. Сред официалните гости бяха кметът на Община Ситово инж.Николай Неделчев, началникът на РИО-Силистра Габриела Миткова, експертът Марин Ботев, партньори от бизнеса и много приятели на училището. 

В двора на общежитието бъдещите гимназисти бяха посрещнати от своите домакини. Там ги очакваха щандове, представящи трите специалности, изучавани в гимназията, забавни състезания и вкусни изненади.

Почетохме героите от войните

Posted in Новини

С цветя и минута мълчание учениците от ПГСС почетоха паметта на загиналите във Втората световна война герои от община Ситово. Те се включиха в площадното тържество по случай 9 май – Ден на победата и Ден на Европа, организирано от Общината и читалище „Христо Смирненски-1940”.

Пет поколения наследници на ситовци, загинали за свободата на Родината през Балканската (1912 г.), Първата (1916 г.) и Втората (1945 г.) световни войни, събра паметникът на героите в центъра на селото.

Местната власт, деца, ученици, учители, граждани почетоха героите с минута мълчание, слова, стихове и венци. Признание бе отдадено и на живите ветерани от 31-ви Силистренски пехотен полк – Железния.